KeyWatcher III

 

KeyWatcher je sofisticirani elektronski ormarić za pohranjivanje ključeva i potpunu kontrolu njihovog korištenja. Prvenstveno je namijenjen za sprječavanje gubitaka, krađa i neovlaštenog korištenja ključeva od prostorija, vozila, sefova, pretinaca itd. Nadzorom ključeva, moguće je u potpunosti kontrolirati i pristup povjerljivim dokumentima (ugovorima, izvještajima, šiframa, kodovima i sl.), žigovima i svim drugim važnim stvarima. KeyWatcherje stoga neophodan u svim financijskim institucijama, laboratorijima, institutima, tvrtkama, casinima, auto kućama, državnim institucijama, poslovnim zgradama i sl. 

Za korištenje KeyWatcher-a, prvo je potrebno jedan ili više ključeva prikačiti na patentirani elektronski privjesak, koji se zatim umetne u predviđeni otvor na ploči unutar ormarića. Čvrsto plastično kućište elektronskog privjeska sadrži tzv. Dallas čip, koji stvara vezu između privjeska i ormarića, omogućujući KeyWatcher uređaju nadzor nad svim važnim ključevima.

Sigurnosni ormarići u koje se spremaju ključevi, u potpunosti su izrađeni od nehrđajućeg čelika. Isporučuju se s čeličnim vratima ili bez vrata (kao na slici), a kao opcija se nude i prozirna vrata s polikarbonatnim staklom.

Na glavni ormarić je moguće spajati dodatne ormariće pa je broj ključeva koji je moguće pohraniti ovim sustavom praktično neograničen. U slučaju nestanka napajanja, KeyWatcher će raditi i do 48 sati, koristeći vlastitu ugrađenu akumulatorsku bateriju.

Vrata ormarića, kao i ključevi unutar ormarića su blokirani, sve dok se ne unese ispravan ID-PIN kod i broj ili ime traženog ključa. KeyWatcherće automatski deblokirati vrata, a zatim i traženi ključ te osvijetliti njegov položaj, radi lakšeg pronalaženja. Ime osobe koja je uzela ključ kao i datum i vrijeme uzimanja ključa, KeyWatcher će automatski spremiti u vlastitu memoriju.

Prilikom vraćanja ključa, dovoljno je unijeti vlastiti ID-PIN kod, otvoriti vrata i umetnuti ključ u bilo koji slobodan otvor. Uređaj će prepoznati o kojem se ključu radi te registrirati njegovo vraćanje. Registriran će biti i svaki nestanak napajanja, otvorena vrata, ne vraćanje ključa na vrijeme itd., a osim toga, oglasiti će se i zvučni signal na samomKeyWatcher ormariću.

Osim pristupa putem tipkovnice (ID-PIN koda), u ponudi su kao opcija i čitači:

  • magnetskih kartica
  • beskontaktnih (proximity) kartica
  • bar koda
  • otiska prsta
  • geometrije dlana